This East-End Toronto House Received a Highly Contemporary Makeover

By: Riley von Niessen - Sep 20, 2016
References: & design-milk
+tongtong, an architecture agency, redesigned a Victorian Toronto house so that it better utilized light and space.

Located in the east-end of the city, it's reported that the homeowners wanted a more modern aesthetic for their house but also didn't want to disrupt the overall look of their neighborhood by going overboard. Taking this into account, +tongtong used "natural and industrial materials that were inspired by rural living and the home’s original build date."

What's most refreshing about the revitalized Toronto house is its openness, which comes from the large windows that perforate the walls on each and every floor. This enhances the rest of the space as well, with all corners met by sunlight when the blinds are up. Most impressive on this end is the triangular window on the third floor however, given that it covers nearly the entire wall and offers its occupant stunning views of the city.