Superstar

This Toronto Apartment Maintains the City's Traditional Architecture

By: Emilie Picillo - Published: Mar 6, 2014 • References: studiojunction and design-milk
Looking to redecorate your Toronto apartment? Located in the heart of the city is a minimalist residence called the Mjölk House. Designed by Studio Junction, the project involved the renovation of the W.H. Ives Tailor Building of 1889, which included the restoration of its historic, pressed metal facade.

The first floor of the building was transformed into a gallery and design store, while the second floor encompassed the apartment. The third floor was also a series of residential units that together formed a single-family home.

As a result, the project retained a traditional landmark building while combining contemporary sensibilities into its structure. The designers were sensitive in keeping the building's physical characteristics consistent with the street, while traditional strategies for increasing privacy and natural light were employed.