This Renovated Farmhouse Accommodates a Young Family

By: Vasiliki Marapas - Nov 10, 2014
References: a-zero & dezeen
London architecture studio A-Zero transformed a former cow shed into a timber-frame farmhouse for a young family.

The house is located in a rural site near Leighton Buzzard, England. The architects attempted to reuse as much of the original materials as possible, going as far as to use it as a starting point for their design.

The new residence is more compact than the previous, taking up a mere two-thirds of the space the original occupied. The extra space was used to create a courtyard, which is shielded by the in-situ walls that face the north side of the site. The house is therefore accessed from the wind-protected north side, but glazed towards the south for optimal views.