Thoreau's Cabin is Designed to Complement Its Natural Surroundings

By: Rahul Kalvapalle - Nov 25, 2015
References: & archdaily
Thoreau's Cabin is a Dutch architectural studio project, created by Amsterdam-based practice cc-studio, that is named as such in honor of the legendary American author Henry David Thoreau.

This project is essentially an off-grid shelter that is equipped with a wood-burning stove, massive sliding doors that offer quick and easy access to the outside and a humble elegance. The cabin's aesthetic appeal lies in the fact that it is designed to comfortably co-exist with its surroundings rather than dominate them visually. The cabin relies on a nearby well for water, while the kitchen tap works via a small pump. A wood-burning stove offers heat, while the sliding doors help cool the structure during summer.

Thoreau's Cabin is perfect for off-grid experiences and could be used for exclusive retreats or as a place of inspiration for painters and artists.