Rockstar

The Wall of Nishihara Spans Three Meters Wide

By: Vasiliki Marapas - Published: • References: sabao.jp and dezeen
Japanese studio Sabaoarch built 'The Wall of Nishihara,' a compact, concrete house sandwiched between two narrow streets in Shibuya, Tokyo.

The home features tiny windows that keep the interior private while simultaneously allowing sunlight to permeate inside the residence. In order to optimize for space, the architects installed a weaving staircase made of folded metal to connect the two half-levels. Architect Masanori Kuwabara explains, "The multi-leveled house is connected by a rope of stairs. The experience is like climbing up a tree to the sky, looking at the surrounding scenery."

The create a slightly more welcoming exterior, the concrete structure was outfitted with timber slats that offer a texturized quality. Inside, the walls, which are covered in a series of large and small windows, give the heavy concrete a sense of transparency.