The Quest House Offers Panoramic Park Views

By: Vasiliki Marapas - May 12, 2014
References: stromarchitects & dezeen
Strom Architects have designed the 'Quest House,' a home located in a heavily wooded site that affords a view of a nearby country park. The architects objective was to maximize the home's view while minimizing its impact on the sensitive location.

The architects made good use of the sloping site, locating the parking area on the lower front section of the plot to ensure the view is not spoiled by a driveway full of cars. The parking area is further shielded by a cantilevered segment of the home which protrudes over it.

The home is constructed out of exposed concrete, timber and glass walls, complemented by the stone chimney breast. The single-storey residence features a dynamic, open-concept floor plan. The kitchen and dining area is located at the center, framed by the bedrooms.