Superstar

The Design Collective Shop Features Geometric Elements

By: Jana Pijak - Published: Aug 7, 2012 • References: en.neriandhu and frameweb
The Design Collective Shop by Neri and Hu features a boldly geometric design concept. The retail space features an angular staircase that encompasses the entire interior, serving as its main focal point.

Faced with the task to redesign an aged building, design studio Neri and Hu infused the shops existing space with unexpected structural elements that provide the space with stability while giving it a memorable source of visual interest.

A geometric wood-clad staircase runs through all three storeys of the Design Collective Shop. From its exhibition spaces to its showroom areas, this modern interior strays from the banal, daring to push the boundaries of human perception. With its optically deceiving focal point and and eye-catching design elements, this retail space marries fashion with architecture.