The Strand Installation by Stuart Haygarth Displays Ingenious Recycling

By: Alexandra Serrano - Published: • References: stuarthaygarth & dezeen
The Strand installation by Stuart Haygarth showcases an inventive approach to decor.

This fixture hangs proudly on the atrium of Macmillan cancer center in London, commanding attention in the new institutional construction. Commissioned by the University College London Hospitals NHS Foundation Trust, Haygarth showcases his unabashed creativity by making a colorful installation piece made from found objects found along British beaches.

Haygarth took to the stretch between Gravesend in Kent and Land’s End in Cornwall, to gather up the pieces for his showstopping creation. The piece consists of lighters, toys, shovels and sandals all categorized by color to make give the piece a stunning coherence. The Strand installation by Stuart Haygarth is captivating with its meticulous arrangement and spectrum of commercial colors. Haygarth's display of resourceful art models an inspired approach to recycling. Stats for Washed-Up Waste Fixtures Trending: Older & Warm
Traction: 5,114 clicks in 92 w
Interest: 3.1 minutes
Concept: Strand Installation By Stuart Haygarth
Related: 79 examples / 61 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 29 similar articles, including: undulating ceiling chapels, stylish recycled sunglasses, and geometric himmeli decorations.