Stanford's New Building Spirals to Look Like DNA Strands

By: Christopher Magsambol - Oct 15, 2015
References: & wallpaper
Stanford's new building is home to the university's Department of Art & Art History but resembles more of a museum than an academic institution. Designing the building was difficult because two distinct spaces were needed -- one side housing the art-making department and the other housing the history department.

Despite the university's need for two distinct spaces, these interiors needed to seamlessly flow into one another. One way this was achieved was through the open air courtyard. The partially covered common area sits in the middle of the structure and mixes seating areas and green space. The two sides of the building were designed to create a "productive face-off," through the use of spiraling glass that is inspired by DNA strands.