The University of China Opts for Asymmetrical Stacked Floors

By: Misel Saban - May 12, 2016
References: & designboom
Schmidt Hammer Lassen has put together an unconventional remodelling design for the University of China that incorporates stacked floors arranged asymmetrically on top of each other to create a modern living and educational space for students. The building makes use of the remote and rural location with a semi-transparent design that allows visitors of the space to enjoy the landscape while indoors.

The University opts for contemporary architecture that makes use of the geographic placement of space as well as modern material. The building is comprised of fritted glass that is semi-transparent and allows natural light to flood the interior. Each floor is a different rectangular shape and size, that is stacked at a variety of angles to create a uniquely modular exterior shape.

Photo Credits: designboom,