Southcape Owner's Club Resort Roof Reflects the Landscape's Topography

By: Tiffany - Jan 23, 2014
References: massstudies & unknownmale
Korean architecture and design studio Mass Studies has recently designed and constructed the Southcape Owner's Club Resort. The resort is located at the south of the Korean peninsula on Changseon Island. The clubhouse consists of several structures.

The highlight of the entire resort are the soft curves that the building's rooftop exhibits that reflect the topography of the site on which the building is located. Through adapting and catering to the site's curves, the result is a gracefully meandering structure that responds to the environment.

The roof of the resort is a membrane of white concrete, with large floor-to-ceiling glass panels to overlook the courtyard at the center, and on the other side, allows guests to enjoy the expansive panoramic views of the ocean.