Superstar

The Slat House is Wedged Up Against a Semi as a Contextual Threshold

By: Amelia Roblin - Published: Aug 11, 2012 • References: ct-architects and blog.leibal
A row of 1930s homes ended abruptly at the woods near London, England, but the Slat House renovation provides a much more harmonious transition between architecture and environment. Both aesthetically and programmatically speaking, the new structure reaches out to its site.

Carl Turner Architects added the slender extension to the brick dwelling as a means to expand the livable space by an extra bedroom, a bathroom and a garage. A lovely rich timber was used in elegant horizontal bands to clad the building, giving it a distinctly foresty appearance.

Vast windows open up to the woodsy surroundings, inviting the outside in and vice versa. An open plan within the contemporary Slat House better reflects the freedom of movement that one is granted outdoors.