This Skylight Extension Ensures a High Level of Natural Light

By: Vasiliki Marapas - Sep 2, 2014
References: aba-architects.au & dezeen
Australian studio Andrew Burges Architects designed a skylight extension for a 1940s bungalow located on Sydney's North Shore. The addition offers a greater flow of light into the home, as well as enhances its relationship to the garden.

The architects installed a pitched roof, which connects with the original roofline to create a V-shaped gap. The skylight is located at the peak, allowing daylight to flood into the center of the space.

The living, dining and kitchen area has access to two garden-facing windows, as well as the two skylights that project light onto the walls. The walls are constructed from reclaimed brick that formerly made up the rear wall and bathroom, and the light further enhances the material.