Superstar

This Skin Care Shop Takes on a Factory Setting

By: Emilie Picillo - Published: Jan 10, 2014 • References: aesop and design-milk
Aesop is a skin care shop that originated from Australia. Having recently undergone a store renovation by Tokyo-based firm Torafu Architects, consumers can now embrace a minimalist and relaxed shopping experience. The space is elongated, characterized by a large atrium with a ceiling height of 6.2 meters. The architects were careful not to disrupt the existing framework, making subtle tweaks to the original structure.

It's a bare-minimum renovation, adapting a factory-setting interior space that features unpainted concrete walls and exposed ceiling pipes with multi-level ceilings. A raw, minimalist approach is a smart move for a retail skin care shop; it advocates the raw, natural materials of the products, communicating company ideals and values through architecture.

The shop has two levels that can be used as a hospitality suite, showroom and gallery.