This 1930s Home is Refurbished with a Latticed Wooden Ceiling

By: Vasiliki Marapas - Aug 20, 2014
References: jonathantuckey & dezeen
Jonathan Tuckey Design updated the interior of a semi-detached 1930s home, located in London's Doyle Gardens. The update called for an improvement of the ground floor arrangement, which includes a dining room extension, and an enhanced connection between the interior and garden.

The architects found the original floor plan to be overburdened, dark and blocked off from the back garden. Designers Ryuta Hirayama and Peter Youthed opted for a more accessible, layered plan, removing existing partition walls to create a series of spaces that flow into one another, from the front of the home towards the garden.

The dining room extension, which features a latticed ceiling, is located at the rear of the home. The self-contained, boxy volume is easily distinguishable from the rest of the ground floor.