Star

The Nobel Headquarters by SANAA is a Message of Global Unity

By: Tiffany - Published: • References: sanaa.co.jp & complexmag
Designers Kazuyo Sejima and Ryue Nishizawa from the Japanese architecture firm SANAA recently entered the bidding for an architectural design competition for the construction of the Nobel Prize headquarters in Stockholm, Sweden. SANAA's proposal for the headquarters feature six stunningly transparent spheres varying in differing sizes. They have rendered a series of simplistically translucent spheres that are an ode to the corporations message -- a message of global unity and transparency. Fully utilizing the city of Stockholm, the skyline and the waterfront to achieve an even more visually appealing scene as it invites the public to take a glimpse on the inner world of the Nobel headquarters.

The headquarters is designed especially to cater to the idea and inspiration of progressive learning and relaxation, with projections to build a new park that will be open to the public during the year. Stats for Translucent Spheric Structures Trending: Older & Buzzing
Traction: 2,995 clicks in 53 w
Interest: 1.2 minutes
Concept: Sanaa
Related: 90 examples / 69 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 33 similar articles, including: woodsy prefab cabins, customized compact homes, and invisible medium photography.