The Salto House in Japan Makes the Most of its Location

By: Jamie Danielle Munro - Jun 17, 2014
References: mando.jp & designboom
The Salto House is located in Japan, and instead of becoming irritated with the sloping nature of the site, m+o studio decided to make the most of it.

The house works with the declining landscape, and as such takes on a declining look itself. Since the abode is situated on a hillside, the owners constantly have access to beautiful views of the the lower city section and mountains in the background. The inside of the home features mostly a lighter wood material, and since this is combined with a decent number of windows, the home takes on a welcoming and bright atmosphere. While the place does not look that large from the outside, this is quite deceiving since the inside is quite spacious.

Photo Credits: designboom, mando.jp