Star

This Public Rest Station Seats Many People in an Original Way

By: Jen Chae - Published: Sep 4, 2013 • References: michaeljantzen and archinect
At a glance, the Slanted Yellow Pavilion looks nothing like a rest station; but the structural art prototype by Michael Jantzen provides a cozy place for the public to sit and relax. Made of sustainably grown wood that, the pavilion is shaped like twelve slide-like slopes. The bottom of these slopes bend in a way that act as seats for people.

These tall panels can be rearranged, disassembled or reassembled to form different shapes. The designer kept adaptability in mind when designing the Slanted Yellow Pavilion; it is meant to be customized depending on its environment. The pavilion would be an ideal place for people to come, sit and read under the slopes’ shade. The prototype can also include solar panels to generate electricity for functions within its range.