The Redline Apartments are Connected Through a Central Structure

By: Jamie Danielle Munro - Sep 23, 2014
References: pietriarchitectes & designboom
The Redline Apartments in France by Pietri Architecture studio are connected by a canyon-like central section. While most would think a divide does more to separate a building, this actually brings the two sections together by providing balcony sections in between, as well as a space for people to meet and mingle.

Another great feature here is the coloring used for this central section. The red hue helps to give a modern look to the apartments, which consist mostly of a simple white color on either side. Also, residences are able to see the bay of Toulon from this balcony area, providing the perfect space to take in some nature and get out of their apartments.

Photo Credits: designboom, pietriarchitectes