Designed by New York architect Joel Sanders, the Princeton University Julian Street Library received a seriously blue makeover. The historic building was first erected in the 1960s as a place for students to study and read silently.

The newly renovated library integrates not only workspaces, but also areas for students to collaborate and socialize. The breezy, maple floors and furnishings are designed for students who prefer cramming at traditional workstations. Vibrant royal blue sofas and reclining chairs provide an eye-catching contrast to the conventional study spaces. The color-coded area is designed for more relaxed studying or for those who just can't sit straight in an upright chair.

Media-integrated fixtures allow students to exchange information, search the library's catalog and project presentations for group meetings. The Princeton University Julian Street Library is equipped with all the features necessary for today's on-the-go student.