Superstar

Paul de Ruiter's Villa Room Makes the Most of Natural Light

By: Marissa Brassfield - Published:   Updated: Jul 20 2011 • References: archdaily and notcot.org
Plain and simple, Paul de Ruiter's Villa Room is what happens when solid design is attuned to the surrounding landscape. The villa is centered on a wide open atrium that floods the interior with abundant natural light.

Despite the abundance of windows and translucent panes, robust facades made of brick and galvanized beams give the home a distinct sense of privacy. Check out more images of Paul de Ruiter's Villa Room above.

Implications - Consumers in modern society are trying to stay as green as possible despite the increasing number of harmful elements. Products that are integrated with an eco-friendly aesthetic are appealing to those who want a deeper connection with nature.