Rockstar

The Pathway House by Jacobs-Yaniv Architects Embraces Nature

By: Vasiliki Marapas - Published: Dec 30, 2013 • References: archdaily and contemporist
With their latest project, the 'Pathway House,' Jacobs-Yaniv Architects sought to effectively deconstruct the barrier between indoor and outdoors. The architects incorporated plants and skylights into the home, which continue along the outdoor garden path. The terrace and path are also abundant with plant growth in order to achieve cohesion and harmony.

The interior is optimized for natural light and ventilation. Exposed concrete beams are placed throughout the ceilings, playing with the way light pours into the home. In addition to the plant decor, the Pathway House features subtly hanging artwork. The ground floor boasts an open-concept floor plan, with a wooden library running throughout the undivided living and kitchen areas to tie everything together.

Overall, this residence is perfect for simplistic nature-lovers who prefer a more unified design.