'Paper House Project' Used Glass Windows to Separate a Former Factory

By: Riley von Niessen - Jul 19, 2016
References: paperhouseproject & dezeen
London-based design studio Paper House Project was tasked with transforming an open-concept living and work space into separate areas. The building, which was previously a warehouse for clothing production, features a concrete floor and a large atrium that can be seen from the second storey.

In order to bring a more modern diversity to the space without losing out on the unique layout the former factory offered, Paper House Project used glass windows to split up the areas. This allows the open concept design to remain in tact and meanwhile facilitates more privacy. By using the glass windows to separate work and living spaces, Paper House Project succeeded in adding another bedroom to the building and created a more defined kitchen and dining room.

The factory inspiration is maintained throughout the overall interior aesthetic as well, Paper House Project leaving the concrete flooring exposed and complementing it with stainless steel counter tops and black metal window dividers and a staircase.