This Multi-Level Organic Abode Creates Openness Within Small Quarters

By: Ady Floyd - Oct 12, 2015
References: a-dlab & contemporist
Architects at AD Lab designed this lush organic abode in a multi-level house in Singapore. The small home makes use of its height instead of its width, which contains a stunning three-level courtyard.

The idea for this organic abode was to create a living space that was truly alive. The house accumulates about 1,400 square feet and transforms every inch into a beautiful oasis. The courtyard is a major highlight within the home, as it grows leafy ficus trees within a bubbling water feature. This aquatic scene is located directly below a skylight that allows the life of the plants to flourish.

The fully functioning home is an elegant display of modernization, practicality and environmentally friendly designs. This lovely house has been donned with the name Garden Home, which is highly appropriate for the design.