The Orange House Allows Children to Connect with the Environment

By: Jamie Danielle Munro - Jul 28, 2014
References: www5a.biglobe.ne.jp & designboom
The firm Norisada Maeda Atelier has designed the Orange House, intended to make children interact with their environment more instead of simply accepting everything in its current form.

Basically the children are forced to put more effort into moving around the space, instead of simply moving through. There are certain sections of the house where children have a choice for getting from one spot to the next. For example kids have the opportunity to either climb up a smooth, sloping surface to get to the next level or take the stairs. These subtle changes stimulate the children's brains and make them exercise problem solving skills. Another interesting feature is the glass floor between levels, so that kids can look down and see their classmates playing around and having fun too.

Photo Credits: designboom, www5a.biglobe.ne.jp