Rockstar

The Visitor's Center by Nuno Ribeiro Lopes Tests Your Fear of Heights

By: Summer Luu - Published: Nov 16, 2010   Updated: Aug 17 2011 • References: designboom
As a redesign of the Visitor's Center for the Sulphur Cavern, architect Nuno Ribeiro Lopes made this stunning outdoor area into a spectacular sight.

For ultimate viewing, this glass building is built on a platform suspended above the water line. The center offers an eye-opening look into the natural landscape. From an outside view, the shelter by Nuno Ribeiro Lopes juts out from a cliff-side, intermixing modernity and mother nature.

Photo Credits: designboom

Implications - Architects are now situating new projects out in wilderness locations to satiate consumer desire to reconnect with nature. Corporations in other industries should similarly use nature-themed design motifs in order to attract consumers to their wares.