Bureau V's 'National Sawdust' Project Boasts Abstract Wall Accents

By: Jana Pijak - Feb 10, 2016
References: bureauv & frameweb
National Sawdust is a music studio and performance venue that is located in the heart of Brooklyn, New York. The space was designed by Bureau V and boasts chaotic wall accents that borrow their visual inspiration from abstract expressionism.

Resembling the harsh black and white strokes of painter Franz Kline, the interior's dramatic wall panels serve as visually interesting focal points while acting as a sound-proofing acoustic solution. While most sound-proofed spaces can lack a creative flair, this project by Bureau V is both aesthetically striking and functional.

This non-profit music studio acts as a modular recording, performance and creative space and was designed in collaboration with Arup Acoustics, an engineering firm specializing in custom soundproofing solutions. Overall, this dynamic space is designed with the utmost function in mind while retaining its artistic aesthetic.