The V&A Museum Courtyard is Constructed Using Robotic Weaving

By: Misel Saban - May 19, 2016
References: & dezeen
The University of Stuttgart has recently put together a futuristic museum courtyard for the V&A that is constructed using carbon-fibre materials with a design weaved together by robots. The pavilion, known as the Elytra Filament, opts for a webbing of hexagonal units formed out of transparent glass and carbon-fibre materials that form a sort of canopy above an open grassy area. The weaved design allows for visitors of the space to experience the open and outdoor setting, while staying somewhat covered under the detailed structure.

The pavilion acts as both an architectural feat as well as research project for the university, that is designed to explore how fibres interact in different settings of engineering and design. The webbing is structurally stimulating with a geometric design that contrasts the antiquated museum design.