M+O Completes the Maru House in Japan

By: Jamie Danielle Munro - Jun 24, 2014
References: mando.jp & designboom
When building the Maru House in Japan, M+O Architects had a main goal in mind: to place windows strategically throughout the house that will ensure the residences can follow the time of day due to the placement of the sun.

Although from the outside it doesn't look like too many windows were used, the interior still receives plenty of natural light. Again, due to specific placement the house didn't need floor to ceiling windows. The living room area is quite tall, making the interior feel a lot bigger than it actually is. This effect is ideal for the owners, since the space for building the house was not excessive.

A lighter colored wood was used for the flooring and cabinets of the interior, which brightens up the space, making it very inviting.

Photo Credits: designboom, mando.jp