The Leyva 506 Features a Grand Entrance

By: Vasiliki Marapas - Sep 18, 2014
References: apt.mx & dezeen
Mexican studio ATP was tapped to renovate a series of 70-year-old buildings, resulting in the 'Leyva 506.'

The home, which is located in Cuernava, Mexico, features a tunneled entrance made of concrete. This walkway, which is the most prominent change to the original home, provides a theatrical entrance to the residence. The concrete passage can also double as a viewing deck, one which looks over the gardens to the west of the property. A layer of lighting lines the wall skirting, appearing to elongate the corridor for dramatic effect.

The architects tore down what were once servants quarters, allowing for more space. The lack of partitions allows for an open-plan, in which the kitchen and living space merge into one. From there, two steel doors allow access to the beautiful courtyard, located beneath two plywood canopies.