The Left Bank City in China is Arranged by Height

By: Jamie Danielle Munro - Published: • References: a-asterisk & designboom
Left Bank City is a housing complex in China that takes the overall landscape into consideration. Instead of building apartments that would essentially block decent views for the owners, the architecture firm organized the structures by height. The farther back the complex, the higher it is.

Granted, not everyone will have a view of the canal, but this still allows some people higher up to take in more nature. Architecture firm A-Asterisk states that, they "not only endeavor to meet the needs of the functions and comforts of residential units, but also consider the maximization of landscape value, lighting effects, and energy savings, to create a beauty based on the deliberation of these rational factors," as stated on DesignBoom. This is clear with the Left Bank City buildings.

Photo Credits: designboom, a-asterisk Stats for View-Focused Apartment Complexes Trending: This Quarter & Mild
Traction: 260 clicks in 9 w
Interest: 0.6 minutes
Concept: Left Bank City
Related: 48 examples / 37 photos
Segment: Neutral, 18-35
Comparison Set: 18 similar articles, including: gleaming golden skyscrapers, sloping lakeside homes, and stacked layer abodes.