The Kim Residence by (fer) Studio Keeps Cool All Year Round

By: Jamie Danielle Munro - May 7, 2014
References: ferstudio & contemporist
The Kim Residence was completed by (fer) Studio, and exhibits energy efficient features such as reflective paint that helps regulate the temperature in the house.

The entire design for the house was a challenging one, since the abode was built in the 1950s. The plan called for a 900 square foot upgrade from what used to be a one storey rancher house. Not only were a few additional add-ons necessary, but also an excessive amount of modernized design work on the interior to make it look like a contemporary abode. A gray metal roof is the central focal point when visitors come down the driveway, along with the other natural colors used for the place that help to blend the abode in with the surrounding forest area.