Superstar

The House of Silence Contrasts its Surrounding Environment

By: Jana Pijak - Published: • References: form-kimura & frameweb
The House of Silence by FORM/ Kouichi Kimura Architects is designed to contrast its surrounding busy urban environment. Located in an industrial area within the heart of Shiga, Japan, this structure resembles a large shadowbox that creates depth with the help of overlapping linear forms.

The concrete abode is heavy and guarded, featuring only a few windows that hide its interior spaces. Though seemingly dark and cold, the home's interior is surprisingly open and bright, contrasting its heavy exterior facade.

The 321 square meter House of Silence by FORM/ Kouichi Kimura Architects is designed to resemble an ancient fortress, essentially hiding and protecting its inhabitants from their surrounding outdoor environment. With a variety of linear forms and volumes, the structure's varying ceiling heights separate its rooms and levels. Stats for Sleek Shadowbox Structures Trending: Older & Mild
Traction: 3,792 clicks in 101 w
Interest: 0.9 minutes
Concept: House Of Silence
Related: 92 examples / 71 photos
Segment: Neutral, 18-55+
Comparison Set: 34 similar articles, including: canine breed-specific structures, squeezed space-optimizing structures, and tunnel-connected homes.