The House in Komae Offers the Best of Both Worlds

By: Vasiliki Marapas - Aug 8, 2014
References: architect-cafe & dezeen
Japanese studio Architect Cafe designed the 'House in Komae,' a living space comprised of four box volumes clad in red cedar.

Though the house is located in a roomy plot in a Tokyo suburb, the architects built as though they were working with a compact city site. The result was a broken-up plan comprised of alternating courtyards and green spaces, creating a design with both rural and urban elements. The architects explain, "Figuring out how to live in this city-like and countryside-like situation is the most important theme for this house, and this theme has been translated into creating a new relationship between inside and outside."

Ancillary corridors connect the four boxes, which vary in size, forming two courtyards and an eastern garden between them.