Nike has Invaded a Gallery to Promote a Holiday Collection

By: Christopher Magsambol - Sep 14, 2015
References: & dezeen
An art Gallery in Beijing has been transformed to something akin to a Nike theme park. The Nike residency coincides with the 2015 World Athletic Championships and gave the retailer an opportunity to showcase its 2015 Holiday collection.

The now transformed gallery houses two floors of high-impact workout labs, a lounge, and a large exhibit for new products. The design team worked around themes of transparency and infinity, with an interior that utilizes neon light, linear patterns and reflective surfaces.

A large changeroom is located in the back of the gallery with Nike-isms and motivational phrases on the walls. The linear pattern and grid theme is also evident throughout the gallery, which is used for spatial definition and visual interest.

Essentially, Nike's pop-up studio acts as an interactive hub that features many of the brand's services while also exclusively previewing upcoming collections.