The Gullesfjord Weight Control Station Lies in an Untouched Park

By: Sarah Robson - Published: • References: jva.no & archdaily
The Gullesfjord weight control station was built by JVA.  This multicolored building lies on the border of beautiful and unharmed national parks in Gullesfjordbotn, Norway. This building is a truck inspection station, and was built because there will be a huge increase in heavy load transportation to this area in Norway. It is the first completed project from a 2007 feasibility study that will soon include a gas station, coffee shop, bus traffic terminal and tourist facilities.

The most unique aspect about this facility is its integration into the mountain side. The building’s back end and the grass-covered roof blend into the alpine terrain, and the front has been designed with vibrant colors that stand out against the snowy mountains. Behind this functional facility lies an incomparable landscape that is fit for a postcard. Stats for Mountain-Mimicking Buildings Trending: Older & Chilly
Traction: 1,009 clicks in 127 w
Interest: 2.4 minutes
Concept: Gullesfjord Weight Control Station
Related: 105 examples / 81 photos
Segment: Neutral, 18-55+
Comparison Set: 39 similar articles, including: robust hillside retreats, cocoon architecture, and human-integrated cityscape illustrations.