'The Smile' By Alison Brooks Architects Lets Viewers Walk Inside

By: Misel Saban - Sep 9, 2016
References: alisonbrooksarchitects & designboom
In celebration of the London Design Festival, the team at Alison Brooks Architects put together a sculpture called 'The Smile' that is a grinning smile constructed out of wood. The sculpture is interactive, allowing viewers to walk inside the creases of the grin and explore the curvature of the wood.

The sculpture features tulipwood throughout the design that is pliable enough to allow for the curved shape of the grin. The timber installation is designed as a rectangular tube that visitors can step inside and walk around in, while perforated panelling allows for natural light to shine through into the piece. The accessibility of the sculpture allows visitors to have an interactive experience with the space and its innovative wooden design.

Photo Credits: designboom, alisonbrooksarchitects