This Community Center is Hidden Beneath a Sprawling Grass Roof

By: Katherine Pendrill - Oct 28, 2015
References: vectorarchitects & dezeen
'Vector Architects' designed a beautiful community center that is hidden beneath a thick grass roof. The process of integrating a new building into a natural environment can be a tricky task for architects. This modern community center demonstrates that it is possible to design buildings that complement the natural landscape.

The 'Chongqing Taoyuanju Community Center' is located in a mountainous part of southwest China. In order to help the building blend into the natural environment, the architects decided to build a grassy rooftop canopy. They began by splitting the area up into three volumes, each of which serves a different function for the local community. The sprawling grass roof connects each of these steel structures and helps conceal the concrete exterior. The structures are also surrounded by plants, which helps to further hide the man-made structure.

The plant-covered community center represents a unique balance between nature and modern design.