This Swedish Barn is Designed After a Sustainable Housing Concept

By: David Ingram - Oct 14, 2015
References: & dezeen
The 'Uppgrenna Nature House' is a combination glass greenhouse and traditionally designed Swedish nature house.

Located in the south of Sweden on the edge of Lake V├Ąttern, this unique combination spa and event space measures in at 5,600 square feet, and follows a sustainable housing concept first developed in the 1970s. A core living area is covered in an insulating glass shell protected from the elements during the winter. The glass greenhouse roof sits on top of traditional Swedish barn body and shutters painted a special rust red color sourced from a local copper mine.

Inside the barn building are dining facilities, a spa treatment room, garden space and also a guest bedroom. The structure also features a sustainable sewage system that actually feeds nutrients to different vegetable and fruit plants inside the building.