This Loft Space Accommodates a Sports Car in the Living Room

By: Vasiliki Marapas - Dec 17, 2014
References: studio-oxl & contemporist
Studio OxL transformed a carpenter's workshop into an airy, light-filled garage loft for a client living in Arnhem, The Netherlands.

The client's main requests were that the space accommodate his electrical sports car and allow the influx of natural light. To satisfy the latter request, the designers introduced a double-layered glass patio. Beyond its light-filling capabilities, the patio is also used to divide the public and private spaces of the interior.

The designers worked with the industrial quality of the space, retaining the building structure and original doors, and installing a heat pump and floor heating throughout. The client's sports car is parked in the center of the living area, effectively transforming the space from a "loft" to an "energy-efficient garage loft."