Frei + Saarinen Rebuild a Community Hall in Switzerland

By: Jamie Danielle Munro - Sep 30, 2014
References: freisaarinen.ch & designboom
Frei + Saarinen are a team of architects that completed the 'Front Building,' a community center in Switzerland that was previously run down by a fire. To give the structure a unified look, the team used calligraphy has inspiration to blend everything together well.

DesignBoom states that "multiple folds occur to generate reasonable room-heights and to create spatial tension, especially over the main axis of the site." These details are extremely important in the overall look of the place, otherwise everything would have appeared very haphazardly put together. The space serves a few different purposes, including an area for events. It will also be used as an area for the community to vote on certain topics, all while enjoying a spacious interior thanks to Frei + Saarinen.

Photo Credits: designboom, freisaarinen.ch