The 'Black Box' is a Private Office That Hovers Over Los Angeles

By: Christopher Magsambol - Sep 8, 2015
References: a-n-x & dezeen
The 'Black Box' is a small writing office that offers views of the Griffith Observatory, among many other Los Angeles landmarks. The compact space is nestled among trees and bushes and creates the perception of a floating hideaway. Its large window allows those in the office to take in LA's wondrous views and mountainous vistas.

Architect Aaron Neubert wanted to create a "simple, sculptural gesture," that hovered over the landscape. In the day, the large front window reflects the sky but also illuminates the space at night, presenting a beautiful view to its occupants.

The interior is quite simple and outlined in all-white. The furnishings utilize neutral tones with a pale-colored desk. The simple and bare interior is meant to further emphasize and point out the true visual interest in the space -- the view.