Alexander Wang's Flagship Store Features a Grayscale Interior

By: Christopher Magsambol - Aug 18, 2015
References: vogue & dezeen
Alexander Wang's flagship store reflects elements of the designer's fashion while staying true to the building's English traditions. American fashion designer Alexander Wang collaborated with Belgian architect Vincent Van Duyse to create a contemporary, grayscale interior for his newest retail venture.

In re-purposing the former post office, Wang showcases his various apparel and homeware collections on three separate floors. The grayscale decor mirrors Wang's "dark, minimalist aesthetic," a philosophy the designer applies in his creations. The store creates a contrast between modern and traditional by incorporating existing industrial elements with contemporary details. The structural elements of the building are maintained and further highlighted by enhancing its finishes.
.
The furnishings used throughout the multi-level retail space are carefully hand-picked by Wang and include his work with Polentra Frau. This building's exterior is accented with carved stone doorways and massive glass panes which allow passersby to peek inside.