Bekkering Adams Architecte Offers the Fire Brigade a Modern Space

By: Vasiliki Marapas - Jul 18, 2014
References: bekkeringadams.nl & contemporist
Bekkering Adams Architecte designed a fire station in Doetinchem, Netherlands.

Beyond being sustainable and functional, the new home for the fire brigade is also a pleasant-looking working (and living) environment. The structure, which has obtained an A+ energy label, is spatially organized so as to be both precise and transparent.

The villa is well-integrated into the Doetinchem landscape; with clear lines and crisp surfaces, the horizontally-oriented building blends into the green surroundings. Inside, the fire station houses bedrooms, offices, a cafe, fitness facilities and living areas. A grandiose staircase connects the various floors and functions of the interior. The transparent design ensures that plenty of daylight filters into the station, also providing unobtrusive views from various vistas.