The Festival Hall by Ackermann + Raff Boasts Angular Design Accents

By: Jana Pijak - Jul 30, 2014
References: & frameweb
The Festival Hall by Ackermann + Raff is located in the small village of Neckartailfingen and just outside of Stuttgart in Germany. This multi-functional space aims to reconnect the village to its nearby Neckar River and the Neckaralle.

The building's most eye-catching feature is its laminated-wood canopy that boasts an angular design. This roof element hangs atop a single storey structure that is more modest and linear in its aesthetic.

The simplistic and solid Festival Hall structure is juxtaposed against its geometric canopy and open glass partitions that allow for panoramic views of its adjacent greenery and river.

"Cantilevering beyond the building’s envelope, its roof structure creates a strong connection to the landscape and features a diamond-shaped grid that was inspired by the overlapping branches of its surrounding landscape."