The Euronews Headquarters Features a Wave-Inspired Shape

By: Misel Saban - Dec 30, 2015
References: jakobmacfarlane &
The Euronews headquarters put together by Jakob + MacFarlane offers a modern and contemporary green exterior with a eye-catching seashell dome pattern. The standout design of the space draws attention to the focal multimedia centre that's design draws inspiration from water.

Jakob + MacFarlane creatively opted for waves as the main source of inspiration for the structure of the Euronews space. The building features two atrium spaces with an egg shape that meet, with the exterior designed from a series of neon green triangular panels. The panels come together to form the modular shape of the building giving it its distinct shape and look. The interior is open concept offering a spacious layout filled with desks, modern furniture pieces and glass panels to foster privacy and openness.