This Modernist Condo Has a Dynamic Layout and Open Concept

By: Christopher Magsambol - Oct 19, 2015
References: studiopractice & archdaily
This stunning interior from Montreal-based Studio Practice exemplifies how to utilize a dynamic layout and open-concept designs. From its exterior, the striking structure seems boxy and oddly shaped, yet its architects use this unconventional concept to the homeowner's advantage.

The building was constructed through prefabricated concrete boxes, a concept from 1967. The rather old yet innovative design was reintroduced for 2015 and uses modern furnishings to augment its odd shape. Each floor varies in size but architects opted to allow an open-concept throughout the space, showcasing the functional and dynamic layout. Concrete ceilings are contrasted with modern hardwood and sleek furnishings. Glass partitions also bring a contemporary element to the space, along with a distinct floating staircase.