The Dutch Pavilion at the Venice Architecture Biennale Explores Space

By: Alexandra Serrano - Published: • References: labiennale.org & dezeen
The Dutch Pavilion at the Venice Architecture Biennale encourages exploration of spacial utility.

Complete with gliding curtains for a fun-house like effect, this installation is an intricate pavilion of expanse. According to Dezeen, "curtains glide along tracks on the ceiling to constantly reconfigure the space." The curtains used vary in texture, color and durability and opacity. Each spectator of this installation will gain insight into the potential of a large space when mobility of barriers is incorporated into its DNA.

The project's raison d'etre is to highlight the infinite possible uses of neglected space. Transforming existing empty buildings with an installation of this magnitude and versatility increases the spacial utility tenfold. This design was conceived by Dutch designer Petra Blaisse and curated by Ole Bouman, director of the Netherlands Architecture Institute. Stats for Constantly Changing Rooms Trending: Older & Average
Traction: 9,797 clicks in 108 w
Interest: 4 minutes
Concept: Dutch Pavilion At The Venice Architecture Biennale
Related: 108 examples / 83 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 40 similar articles, including: melting statue replicas, qr coded pavilions, and spellbinding metallic installations.