Kostiantyn Kuvika's Valley House Boasts Geometric Design Details

By: Jana Pijak - Jun 1, 2015
References: planbureau.info & fubiz.net
Kostiantyn Kuvika's assymetrical country home is inspired by the mountainous landscape that surrounds it. Titled 'The Valley House,' this residence boasts geometric design details and a wood-clad facade. Blending wood and glass materials, the sculptural architecture piece is as intriguing from the outside as it is once entered.

Standing three floors high, Kostiantyn Kuvika's country home is non-traditional and is an abstract translation of its surrounding landscape. Mimicking the pointed peaks of its surrounding mountains, this home features triangular roof elements and explores the boundaries of private and public spaces in an interesting way.

This structure's angular elements vary from clear glass pieces to wooden panels. While the wooden panels shade inhabitants from sunlight and provide privacy, the home's geometric windows bathe its interior with light and boast an unforgettable view.