This Structure Was Once Used as a Shelter for Doves

By: Mishal Omar - Sep 10, 2016
References: azoarq & uncrate
This concrete playhouse structure is titled the 'Dovecote Tree House' and is located in the city of Braga, Portugal.

The playhouse sits atop a series of stacked stones that house a washroom, while its own exterior and part of its interior is made up of concrete. The structure is small in size and features one window, while its floors are hardwood with a stone staircase that leads to its doorway. The elevated concrete playhouse was once used for birds to fly in and out of, but now functions as a play area for children that are swimming in the pool the structure looks over.

Although almost sinister in its appearance, this form is designed to evoke the imagination of the children who play within it.